Werk van de cursisten

De sporttas
Astrid is voor hergebruik. Deze tas is voor haar dochter en gemaakt van oude spijkerbroeken.
Dochter heeft zelf met textielstiften op een oud laken de tekeningen gemaakt. De tekeningen zijn met een zigzag steek op de tas genaaid. Superleuk geworden!
IMGP5115
IMGP5118

De pauwenjurk
Ivonne in haar zelf gemaakte pauwenjurk bij het carnaval. Helemaal trots en nog nooit een kledingstuk genaaid. Dat is knap gedaan!
20160206_100007

Bloemetjesbroek
Astrid showt hier haar zelf gemaakte flower power bloemetjesbroek. In combinatie met stoere laarzen: helemaal te gek!
IMGP4945

Takkie de Teckel
Brecht heeft deze teckel gemaakt als “vervanger” voor het teckeltje dat haar petekind zo mist. Takkie en Annie ( het muisje dat in zijn buideltje woont) zijn meteen gepromoveerd tot slapies. Het zijn lieverdjes geworden en helemaal gemaakt van hergebruikte stofjes.
!cid_D04FA9B0-2236-429B-A423-C47D89B32AE0@local

Rokje Famke
Daniella heeft voor haar dochter een rokje gemaakt van stof met een dierenprint en afgewerkt met roze, rekbare bandstof. Het is best wel moeilijk om te naaien met deze twee verschillende soorten stof. Maar het rokje is prima gelukt en het staat haar prachtig!
IMAG1274

Postzak colbertje van Joëlle
Joëlle raakte een beetje verliefd op het postzak colbertje dat Maxima een keer droeg op Koninginnedag. Daarom heeft ze oude originele postzakken bij elkaar gescharreld om ook zo’n colbertje maken. Patroon getekend, postzakken uitelkaar getornd, uitgeknipt en in elkaar genaaid. Het was in hele klus maar het is een super colbertje geworden waar ze echt trots op is.
IMG_3775

De tafeltent van Patricia
Voor het eerst achter de naaimachine en dan komt er in vier lessen zo’n fabelachtige tafeltent uit!
DSC_4444

De bohemien rok van Dirkje
De rok bestaat uit vier banen, deze zijn gerimpeld en per baan aan elkaar genaaid. Wat is het een vrolijke rok geworden. Nou maar zwieren en zwaaien.
Rok Dirkje

Speelkleed van Marike
Dit kleed bestaat uit verschillende lapjes stof, aan elkaar genaaid. De achterkant is een gebruikt hoeslaken dat ze nog had en de vulling een oud dekbed. Allemaal hergebruik. Prachtig toch en dat in vier lessen en nog nooit met een naaimachine genaaid!
IMGP4557

Nieuwe jurk van Annelies
Annelies in haar zelf gemaakte nieuwe jurk. Staat je mooi! IMGP4166

Workshop babydekentje maken
Tien enthousiaste vrouwen maken met elkaar een babydekentje voor Pauline die zwanger is en binnenkort in het huwelijksbootje stapt. Met elkaar hebben ze 63 persoonlijke stofjes uitgezocht en aan elkaar gestikt. Het is een prachtig dekentje geworden en met zoveel plezier komt er vast een vrolijke baby onder het dekentje te liggen.
IMGP4432