Schommelen is een feest voor jong en oud

WP_20170519_18_24_13_Pro
Schommelen is leuk en ontspannend. Je waant je toch even in de lucht en hebt het gevoel dat je zo vrij als een vogel bent. Schommelen is een vorm van meditatie. Door het ritme van het schommelen kun je de eenvoud van het moment waarderen en als je om je heen en naar de lucht kijkt, besef je hoe klein je bent in het grote heelal. Schommelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, zo las ik in een artikel van Jami Murduck. Ze is playground professional op een vrije school. Schommelen helpt onze hersenen om zintuigelijke informatie te verwerken. Doordat kinderen de heen en weergaande beweging maken wordt het evenwichtsorgaan beter ontwikkeld. Hierdoor zijn we als kind en volwassene beter in staat om ons lichaam te coördineren. Hier heb je iedere dag profijt van bij gewone dagelijkse handelingen als schrijven, knippen en snijden. Ook worden onze benen, armen en romp sterker door de bewegingen van een schommel. Bij het lezen van dit fascinerende artikel kwam ik op het idee om een schommel te maken voor de allerkleinsten. De schommel moet veilig, lekker zacht, vrolijk en praktisch zijn. Deze is gemaakt van restjes canvas, een stok die er nog lag en nylonkoord. Je kunt deze schommel zowel binnen als buiten ophangen. Ook makkelijk mee te nemen op vakantie.
WP_20170516_16_29_00_Pro

Reacties worden niet meer toegestaan.