De sarideken

Deze deken is in Bangladesh gemaakt door een vrouw die er ongeveer vijf dagen aan heeft gewerkt. Het zijn gerecyclede sari’s die met een rijgsteek met de hand op elkaar worden genaaid. Dit type borduurwerk komt behalve uit Bangladesh, ook uit Bengalen in India en wordt kantha genoemd. Deze kantha producten worden gemaakt door een organisatie die eerlijk werk regelt voor de betrokken vrouwen die hierdoor in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin kunnen voorzien. Daardoor lopen ze bijvoorbeeld niet het risico om slachtoffer te worden van mensenhandel.
IMG-20170507-WA0002
Sinds kort ben ik in het bezit van zo’n prachtige sarideken. Hij ligt in mijn leesstoel en het is net of je lichaam wordt gemasseerd door de vrouwenhanden die de deken hebben gemaakt. Lekker zacht en warm. De sarideken is te koop bij www.tulsicrafts.nl Ze maken zulke mooie dingen!
IMG-20170507-WA0009
Motto: ‘Je kunt pas iets mooi vinden of ervan genieten als jijzelf de verbinding maakt: de draad door het leven’

Reacties worden niet meer toegestaan.