Ode aan beppe haar oude handnaaimachine

WP_20170117_15_16_25_Pro
Mijn beppe haar uitspraak was altijd: ‘elke dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar’. Ik hoor het haar nog zeggen. Het inspireerde me om een nieuw project voor 2017 te starten. Op 1 januari ben ik begonnen om elke dag uit een restje oude stof een vierkantje te knippen om ze daarna aan elkaar te naaien. Aan het eind van het jaar heb je dan een lappendeken van 365 lapjes. Ik heb deze naaimachine van mijn beppe geërfd. Ik zie haar nog zitten achter haar naaimachine op de keukentafel. Ze naaide haar eigen jurken, grote knuffelberen voor ons (ja, hij is er nog steeds) en niet te vergeten, al haar verstelwerk. En dat allemaal op dit eenvoudige naaimachientje. Hij doet het nog prima en het leek me leuk om op deze manier de lapjes aan elkaar te naaien. Al draaiend aan het wiel denk ik aan haar. Zo relaxt en stil, je hoort alleen de naald door het lapje stikken.
WP_20170117_15_15_03_Pro

Reacties worden niet meer toegestaan.