Blok printen

WP_20171016_16_53_05_Pro
Van nicht Ruerdtsje kreeg ik prachtige oude Afrikaanse blokstempels met vogelmotieven. Om daar iets moois mee te doen, heb ik eerst de workshop Blok printen gevolgd in het Fries Museum. Vervolgens zijn ook thuis de handen uit de mouwen gegaan. De oude blokstempels zijn lang geleden door mensen met de hand gemaakt. De stempels hebben geen eenvoudig motief maar zijn tegelijkertijd wel sober, puur en tijdloos. Het is uitvogelen hoe je er een nieuwe dimensie aan kunt geven. Zo heb ik de vogels weer laten vliegen op oude linnen doeken die nog op zolder lagen. Eerst smeer je de blokprint in met textielverf. Vervolgens druk je de stof op de stempel en rol je met een textielroller over de stof, die dan nog steeds op het blok ligt. Zie hier het resultaat in het oktoberzonnetje. En ook voor dit experiment geldt, dat gewoon beginnen vaak iets heel moois kan geven.
WP_20171016_16_40_51_Pro

Comments are closed.