Een stofje uit de natuur

Ik las een verhaal over een oma die vroeger voor alle kinderen en kleinkinderen een mooie kerstengel knutselde van natuurlijke materialen die ze in haar bos vond. Volgens haar waren dit beschermengeltjes voor de donkere dagen aan het einde van het jaar. Ik vond dit een mooie gedachte en ben ook op zoek gegaan in onze tuin naar een natuurlijk stofje. Mijn oog viel op de groene klimop die, als je goed kijkt, van nature al de vorm heeft van een engel. Geplukt, gerold en geplakt. En zie hier het resultaat. Ik las dat de klimop in de oudheid stond voor bescherming en trouw. Is dat niet een prachtige kerstgedachte? Ik wens dat iedereen toe in deze donkere dagen.
nieuwe items 047
Wil je deze eenvoudige engel zelf ook gaan maken? Hier de werkwijze. Je hebt een groot en een klein klimopblad, kralen, gedroogde hortensia en hobbylijm nodig. Rol het grote klimopblad op, waarbij de opening van het ontstane kokertje bij de steel dicht is en de onderkant uitwaaiert. Het spits toelopende rolletje plak je aan de achterkant vast. Het lijfje is dan al klaar. Het kleine blad plak je vast aan de rug van de engel. De steel van dit blad knip je af. De steel van het grote klimopblad schuif je door de kraal en zet je vast met een paar druppeltjes lijm. Plak met wat lijm de gedroogde hortensia op de kraal. Dan nog een touwtje aan de engel zodat ze kan hangen. Heel veel knutselplezier!
Vind je het leuk om zo’n engel te krijgen? Dan kun je me een berichtje sturen, want ik ga er drie weggeven. De eerste drie die me een mailtje sturen, krijgen de engel nog voor de kerst in de brievenbus.

Comments are closed.