De cirkel is rond

IMG-20171231-WA0002
‘Elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar’: mijn project voor 2017. Vandaag heb ik het 365ste lapje aangenaaid. Een stofje van mijn favoriete jurk en op het eenvoudige naaimachientje van beppe. Het project heeft me heel wat gedachten gebracht over wat was, wat is en wat er allemaal nog gaat komen. Zo werkend met draad en stofjes heb ik mijn weg van vele levensmomenten aanéén geregen. Werken met draad vraagt om de volle aandacht van het bezigzijn, om geen steken te laten vallen of ongewilde gaten te creëren. Maar soms ben je de draad even kwijt en ga je van je pad af. En dat heeft me ook wel weer dierbare en wijze lessen opgeleverd. Nu is de cirkel rond. Het symbool voor samenzijn, verdieping, verbindingen maken, voor de plek waar alles samenkomt en voor nieuwe uitgangspunten.
IMG-20171231-WA0001
Dit gedicht kwam ik tegen bij Sukha in Amsterdam. Het is heel toepasselijk bij de cirkel en ik wil het, samen met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2018, graag met jullie delen.

Comments are closed.