Scharrelen

Wat is er leuker dan de boel een beetje bij elkaar te scharrelen. Je geeft de ruimte aan de natuurlijke gang van zaken en daardoor ontstaan vaak de leukste, spontane creaties. Zo liepen we in het Noorderleeg langs het Wad, met de wind door de haren en het was zo stil, je hoorde alleen de vogels. Als je naar de vogels kijkt dan zie je dat die ook van alles bij elkaar scharrelen aan wormpjes, slakjes en sprietjes en daarna zitten ze weer rustig op een hek en kijken om zich heen. Dat is het dacht ik. Gewoon een beetje scharrelen.
20180613_155810
Zo scharrelde ik ook wat rond op een marktje in de buurt en zag deze vintage naaimand. Wel leeg trouwens, wat ik jammer vond. Ik ben altijd nieuwsgierig naar die onverwachte spulletjes in zo’n naaimand. Omdat ik de mand aan iemand cadeau wilde geven die net is begonnen met naaien, heb ik maar bedacht om allerlei zelfgemaakte spulletjes bij elkaar te scharrelen. Knopen, een speldenkussen, wat bandjes, garen, een schaartje en stofjes in de kleuren waar ze van houdt. Het is heel leuk om op deze ludieke manier een naaimand te vullen. Mijn idee: lekker door blijven scharrelen deze zomer!
20180613_160929

Comments are closed.