Eco-printen

Vorig jaar deed ik een workshop eco-printen bij Mauve-Lab. Ik was meteen enthousiast, want je volgt een natuurlijk en milieuvriendelijk proces. Wat je nodig hebt is heel basic: een paar liter water, bloemen, bladeren, touw, azijn, uien of zwarte bes of schillen van de walnoot. De vormen en kleuren van de planten worden op het textiel overgebracht door de stof met stoom te verhitten. Je kunt hiermee spelen om de verschillende effecten te laten ontstaan. Het resultaat is altijd weer een verrassing want elke textielsoort reageert anders op de planten. Pure zijde geeft bijvoorbeeld een heel andere print dan katoen of linnen.
IMG-20170721-WA0003
Mijn eerste werkstuk heb ik gemaakt met een oude linnenstof en met bladeren van onze walnootboom. Het geeft een hele mooie groene kleur, een beetje vaag geprint, maar daardoor juist zo mooi. De hele zomer lag het als tafelkleed onder dezelfde walnootboom. Ook leuk om te weten is dat de walnoot één van de oudste bomen is. Hij stamt uit 7000 jaar v Chr. en staat voor wijsheid. Insecten hebben een hekel aan de geur van de walnoot. Om overlast van vliegen en muggen te verminderen staan er vaak notenbomen op terrassen.
WP_20170826_16_54_43_Pro
Van een vriend kreeg ik een rol prachtig canvas uit India. Dat print erg mooi en ik kreeg de opdracht om er een eenvoudig A4-tasje van te maken. Ziehier het resultaat.
IMG_20190115_140017
Voor een frisse start en wijsheid in het nieuwe jaar geef ik er eentje weg!
Mocht je belangstelling hebben, mail me dan even en loot mee voor dit weggevertje.

Comments are closed.