Tekenen met de naaimachine

Ik had zin in iets nieuws, een nieuwe uitdaging en wat kan je nog meer met de naaimachine.
Zo volgde ik vorige week de workshop ‘tekenen met de naaimachine’ bij Ginni Fleck in Amsterdam. Dat was een hele inspirerende, andere manier van naaien. Het is eigenlijk een vorm van vrij borduren. Deze vorm van kunst is ontzettend veelzijdig en gevarieerd. Je kunt je eigen kleding borduren, saaie stof bewerken, textielschilderijen maken en nog veel meer. Mijn eerste werkje, een fantasie landkaart, is oefenen met verschillende steken uit de losse hand.
IMG_20190427_160410
We hadden de opdracht om zelf een tekening mee te nemen. Kort daarvoor was ik bij de tentoonstelling van kunstenaar glasblazer Dale Chihuly die exposeert in het Groninger Museum. Mijn inspiratie voor de opdracht kwam uit deze prachtige, sprookjesachtige tentoonstelling.
Na de pauze moesten we de steken gebruiken die we in de workshop geleerd hadden en onze eigen tekening op stof borduren. Dat is wel aardig gelukt vind ik zelf en mooi te gebruiken als placemat voor de paasbrunch.
IMG_20190427_165307
Na de sprookjesachtige tentoonstelling in Groningen kwam ik nog een toepasselijk lente-gedichtje van Betty Veerman tegen.

De lentefee

Ik ken een hele mooie fee.
Zo mooi als een lenteroos.
Ze woont bij ons in de tuin,
ze is altijd vrolijk en zelden boos.

Ze loopt lieflijk door het gras,
en gooit toverzaad in het rond.
En zie, al gauw
komen er bloemen uit de grond.

Alle kleuren van de regenboog,
je weet niet wat je ziet.
En in de blauwe lucht
zingen vogels het hoogste lied.

En zo ontstaan die tovertuinen,
die heerlijke bloemengroet.
Je mag het wel verklappen
dat de lentefee dit doet.

Comments are closed.