Fluitenkruidverf

Vorig jaar heb ik een workshop ‘vloerkleed maken van wol’ gevolgd bij Atelier Het Kleine Huis bij Rachel van der Weerd. Wat een uitdaging, zakken vol wol verwerkt en door met je handen te wrijven met water en zeep ontstaat een prachtige vervilting. Het is heerlijk mediatief werken, je raakt helemaal in een flow. Na twee dagen is dit het resultaat geworden. Ik ben er heel blij mee en ook met de vele dierbare herinneringen.
WP_20170608_13_32_59_Pro
Onze schapen Annie en Veronica zijn nu ook weer geschoren en hebben prachtige wol geleverd. Deze keer ben ik gaan experimenteren met het verven van wol met verf van planten die bij ons op het erf staan. Zo kwam ik een recept tegen van verven met fluitenkruid uit het boek van Anja Schrik. Dat leek me wel wat, want we hadden genoeg van deze planten en daarmee ben ik aan de slag gegaan. Ik voelde me net zo’n heksje met de grote pan op het vuur, het fluitenkruid erin, wat aluin en maar blijven roeren tot alles kookt. Na een uur pruttelen gaat het door de zeef. Wol en katoenstof gaan in de overgebleven vloeistof, weer een uur pruttelen, daarna laten afkoelen en nog twintig uur in het verfbad laten staan. De wol heb ik buiten laten drogen, met deze mooie zonnige zomerse kleur als resultaat. Ik ben er zeer tevreden over en denk dat ik er een kleed voor de buitenbank van ga maken.
IMG_20190530_133211
Nu ik de smaak te pakken heb, ga ik in de vakantie verder experimenteren met salie. Dat zou ook een groene kleur moeten geven. Ik ben benieuwd! Zo ben je dan bezig en ik dacht bij mezelf dat je het niet zo ver hoeft te zoeken, want alles is om je heen op je eigen vierkante meters. Creativiteit is de weg naar alles, het gaat over de wereld op een nieuwe manier te durven bekijken en de magie te vinden in het alledaagse. Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe, hopelijk met veel creativiteit.

Comments are closed.