De verteljas van Pyke

Ik kreeg opdracht van Pyke om een verteljas te maken over het thema natuur en duurzaamheid. Ze werkt bij het IVN Natuureducatie Fryslân. Ze wil kinderen motiveren om buiten de natuur te ontdekken. Ze hebben een prachtig boekje uitgegeven met 52 opdrachten in de natuur voor kinderen vanaf 6 jaar. Al brainstormend over de verteljas kwamen we uit bij een boom, die je heel goed kunt gebruiken voor verhalen over de natuur. Met zo’n jas trek je de aandacht van de kinderen. Mijn brein begon te borrelen over hoe de jas er uit moest zien en ik ben het stoffenatelier ingedoken. Een oud velours gordijn van mijn oma is de basis voor de jas. Het is een prachtige aardse kleur waarmee ik ben gaan tekenen, knippen en naaien. Zo is de ‘Bouwe de beam’ jas ontstaan. Als je hem binnenstebuiten keert dan gaat het over duurzaamheid, met heel veel zakken waar de kleine Bartele van alles in stopt. Het zijn deze schatten waar Pyke prachtige verhalen over vertelt.
IMG-20190924-WA0000
Het is nu de tijd waarin veel verhalen worden verteld. Wat was het heerlijk om er afgelopen week in het Fries museum naar te luisteren. Door de verhalen krijg je een band met elkaar. Verhalen zijn veel sterker dan je denkt. Dus de gordijnen dicht, kaarsjes aan en vertellen maar ……… er was eens ………

Comments are closed.