Het wuivende riet

Mijn dagelijkse loopje door ons landschap was vandaag een roze wereld met van die mooie gekleurde ochtendluchten. Het was sprookjesachtig en nodigde uit tot mijmeren over het jaar dat bijna voorbij is. Ik laat mijn hoofd leegwaaien over de fijne momenten en over de minder fijne. Langs het water, waar de rietpluimen bewegen met een mooi verstild geluid. Hoe prachtig zijn de aardse kleuren van het riet. Het staat er zo sterk, statig en beschermend tegen de waterkant in het roze water te schijnen. Ons rieten dak is zelfs roze gekleurd, wat een schoonheid. Omdat het me raakte, ben ik gaan tekenen met de naaimachine en is deze rietpluim ontstaan. Het lijkt bijna een mensje dat naar je staat te zwaaien. Het past in mijn motto dat de mooiste dingen niets hoeven te kosten. Dit wens ik jullie ook toe, zo’n mooie natuurgekleurde roze wereld in 2020.
IMG_20191229_155520

Comments are closed.